Clowns en magische natuur - Reisverslag uit Mariposa, Verenigde Staten van Davy Stam - WaarBenJij.nu Clowns en magische natuur - Reisverslag uit Mariposa, Verenigde Staten van Davy Stam - WaarBenJij.nu

Clowns en magische natuur

Door: Davy

Blijf op de hoogte en volg Davy

06 Oktober 2024 | Verenigde Staten, Mariposa

Dag 16

Na een goede nachtrust zijn we klaar om Las Vegas te vermaken. Na een half uur reden we al weer in de middle of nowhere. Zo vreemd. Het zou een lange reisdag worden met erg warm weer. We passeren ook een giftshop volledig gebaseerd op aliens en enkele goed bewaakte gebieden. Area 51 ligt hier namelijk in de buurt. In het oude goudzoekstadje Beatty lunchen we. Dit stadje ligt slechts 11 mijl buiten Death Valley maar doordat we met de kinderen reizen besloten we om hier toch maar omheen te rijden. Hierna nog enkele uren doorrijden waarbij we door enkele verlaten stadjes rijden en ook wilde ezels en paarden langs de weg tegen komen. We slapen vandaag in Tonopah. Dit oude mijnstadje is toch wel berucht om de spookverhalen. Vooral het Clowns motel staat bekend als het engste motel in Amerika. Toevallig staat ons motel net aan de andere kant van de weg ;) en lopen we natuurlijk na het inchecken even langs bij het motel. Naast dat er vele clowns aan de buitenkant te zien zijn, zijn er in de lobby nog honderden meer. Wat dit hotel naast de clowns vooral berucht maakt is het kerkhof direct naast het hotel. Het eerste Tonopah kerkhof met graven van inwoners tussen 1901 en 1911. In deze periode was er de plaag in Tonopah en een mijn ongeluk maar velen overleden. Toevallig of niet begon het heel hard te waaien toen we over het kerkhof liepen en wilde Shir zo snel mogelijk weer terug naar het motel.

Dag 17

Het motel was uiteindelijk erg simpel met een zeer beperkt ontbijt en leiding werk wat de hele nacht voor veel geluid zorgde. Vandaag rijden we naar ons eennalaatste hotel. We rijden door een dorre vlakte tot Benton waar we ook nog eens een armadillo in de bosjes langs de weg zien. Vanaf Benton rijden we misschien wel een van de mooiste stukken van de reis. We gaan op en af en rijden ondertussen steeds meer omhoog. Bij Lee Vining nemen we een broodje mee en hierna rijden we door richting de Tioga Pass. Deze bergpas is wegens de sneeuwval slechts enkele maanden per jaar open en via opnieuw een schitterend maar ook spannende weg stijgen we tor 9945 feet, oftewel net boven de 3000 meter. Dit is direct ook de ingang van de oostkant van het Yosemite National Park. We rijden vandaag de Tioga Pass weg. Ook dit park is niet normaal. Zo mooi, zo veel natuur en zo bijzonder dat nu opeens alles zo groen is en we tot op heden alleen maar dor en zand tegenkwamen. We lunchen in het park en stoppen nog bij een aantal uitzichtpunten. Uiteindelijk verlaten we het park weer en rijden een uur verder naar het schattige Mariposa. Het is weer enorm warm (richting 40 graden) en we eten een pizza in het dorpje

Ook dit dorpje is al volledig in Halloween sferen. We slapen in de River Rock Inn. Wat een heerlijke Inn. Echt een aanrader! Moe maar voldaan vallen we om 8 uur allemaal al in slaap.

Dag 18

Yosemite dag! Vandaag gaan we het onderste gedeelte van Yosemite doen. Dit ligt volledig in het dal. De schoonheid van dit deel is bijna niet onder woorden te brengen. Een groene oase tussen gigantische massieve granieten bergen en diverse beekjes welke recht uit fantasie films komen. Wat een prachtig einde van onze vakantie. Voor de kinderen zit het er ook aardig op. Die hebben vandaag een baal dagje en dat is niet erg nadat ze het zo lang perfect hebben gedaan. We besluiten om nog even naar de watervallen van Bridalveil Fall te gaan en daarna terug te keren naar de Inn om nog even een relax middagje te hebben. We hebben natuurlijk ook nog eens vakantie! Morgen rijden we naar San Fransisco waar we nog drie nachten verblijven om deze vakantie volledig af te sluiten.

• 06 Oktober 2024 - 23:40

Gemma:

Dat Shirley duurft om in die clown motel te gaan [e-1f602][e-1f602]

• 07 Oktober 2024 - 09:15

Jolanda:

Het klinkt prachtig en heel divers. Wat een vakantie avontuur.

Super hoor en logisch dat de kids een offdsy hebben. Ook zij maken zoveel mee.

Nog leuke dagen in San Francisco.

• 07 Oktober 2024 - 11:17

Fred:

Het einde van het avontuur komt in zicht!

Maar San Francisco is wel de kers op de taart.

Een van de mooiste steden op deze aardkloot.

Blijf ervan genieten!

Onvergetelijke ervaring voor Finn en Vaye.

Die zullen dit nooit vergeten!

Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermans Warf, Lombard Street, Chinatown, If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair...

• 07 Oktober 2024 - 12:53

Marjolein Wessels-Kroon :

Klinkt allemaal fantastisch, dit gaan jullie allemaal niet snel vergeten. Nog een paar dagen in San Fransisco . Veel plezier.

• 07 Oktober 2024 - 15:54

Karin: