De reis is onderweg
Door: Davy
Blijf op de hoogte en volg Davy
20 September 2024 | Verenigde Staten, Monterey
Goedemorgen. Het is op dit moment van schrijven 1 uur 44 in Monterey. De kinderen zijn klaar wakker dus ook wij.....
De reis begon gister voorspoedig. Om kwart voor 7 stonden opa en oma klaar om ons naar Schiphol te brengen. Binnen no time waren we door de check-in. De security duurde wel wat langer. Bijna alle handbagage werd aan een check ondervonden. Toevallig kwamen we in de rij nog een stammetje tegen! Nichtje Kirsty gaat met haar vriend richting het zuiden van Afrika. Heel toevallig. Na even bijgepraat te hebben en de vakantie plannen doorgenomen te hebben blijkt dat we toch wat krap in de tijd zitten. Door naar de gate waar we bij aankomst bijna direct kunnen boarden. De energie van de kinderen is uitstekend want door de enthousiasme zijn ze bijna niet meer te houden. Uiteindelijk waren enkele andere passagiers vertraagd waardoor we met een half uur vertraging de lucht in gingen. De tijd schoot voorbij. Finn vermaakte zich uitstekend met Angry Birds en Vaye kon haar teken kunsten kwijt in de meegenomen boekjes.
Na een vlucht van 10,5 uur kwamen we aan in San Fransisco. Ook hier duurde het allemaal wat langer dan we gewend zijn. Nadat we door de douane waren konden we met de AirTrain richting de auto verhuur. We keken ons ogen al uit over de baai van San Fransisco. Bij Hertz aangekomen kregen we een Subaru Wilderness mee. Wat een bak zeg! Nadat we de kinderen geïnstalleerd hadden en de route aangezet konden we op pad. We waren het vliegveld nog niet af en de oogjes van Vaye gingen dicht en niet veel later die van Finn. In twee uur reden we richting Monterey. Wat keken we hier onze ogen al uit. Wat een schitterende omgeving door de bossen, heuvelachtig gebied en uiteindelijk de akkers en havens bij de kust. Ons eerste wildlife hebben we ook al gezien. Helaas niet meer in leven maar we zagen een wasbeer. In Monterey besloten we direct naar de Target te gaan. Een gigantisch grote supermarkt/speelgoedwinkel/alles hebben ze hier. Vaye mocht een troetelbertje uitkiezen, Finn eindelijk zijn eigen pokemon box waar hij al tijden naar uitkeek en voldoende boodschappen voor het avondeten en ontbijt. We schrikken hier toch wel weer van de prijzen in de supermarkt. Dat verklaart ook wel weer waarom veel Amerikanen bij fastfood ketens eten, aangezien een maaltijd daar goedkoper is dan dat je zelf wat haalt. Rond half 5 komen we aan in ons eerste motel Monterey Fireplace Inn. Zes uur liggen we kapot in bed aan het eind van onze eerste dag van dit avontuur. De kinderen vinden het al de beste dag van hun leven. Die hebben nog geen idee wat ze allemaal te wachten staat. Vandaag rijden we richting het zuiden. Halverwege rijden we nog via Highway 1 en we eindigen in Santa Maria in een mooi hotel met een zwembad.
20 September 2024 - 11:26
Opa Fred:
Voorspoedige 1e dag dus!
Top dat Finn en Vaye zich zo uitstekend vermaken!
En ja, 9 uur tijdverschil ga je nog wel even voelen. Maar als dat het grootste probleem is....
Vroeg naar Santa Maria dan maar. En lekker hotel met zwembad!
Zo komen jullie langzamerhand in het Amerikaanse ritme!
Enjoy!
20 September 2024 - 15:08
Oma Jolanda:
Wat een voorspoedige heenreis, super. En heerlijk die twee kleintjes. Geniet lekker en doe alles rustig aan, geef je lichaam de tijd om aan de jetlag te wennen. Ja die kustroute is erg mooi. Dat weet ik zelfs nog wel te herinneren als is dat jaren geleden.
Veel plezier nog.
20 September 2024 - 19:59
Wendy :
Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn! Nu lekker genieten! Veel plezier kus van ons
20 September 2024 - 21:52
Annemieke :