Dag 18, 19 en 20 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Davy Stam - WaarBenJij.nu Dag 18, 19 en 20 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Davy Stam - WaarBenJij.nu

Dag 18, 19 en 20

Door: davystam85

Blijf op de hoogte en volg Davy

28 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam

Dag 18 Tortuguero deel 2:
Na de ochtendboottocht werd het steeds warmer en besloten we om opnieuw deze vakantie lekker in en bij het zwembad te liggen samen met onder andere een amerikaanse klas welke we in Manuel Antonio ook al waren tegengekomen. Na een goede lunch gingen we weer het water op voor een boottocht dieper in de jungle. Wegens de zon was het schuilen geblazen in de schaduw delen van het water. Qua omgeving was dit veruit de mooiste tocht. Tussen de mangroves en lianen door voeren we over het enige kunstmatige kanaal van het nationale park. We kwamen dichtbij vele brulapen, zagen kaaimannen, vele soorten reigers en de bootreiger, een nachtvogel, welke onder een blad zat verstopt. Tijdens de rit terug werden we afgezet bij het dorpje Tortugeuro. We kregen hier een rondeiding, konden zelf de souvenirshops nog bezoeken en konden onze turtle tour boeken bij een lokale gids, welke twee dagen geleden nog vlakbij een jaguar een enorme schildpad zag opeten. Een echt carribisch zeedorpje was dit met de huizen op palen en overal vandaan de bekende reggae muziek. Vandaag erg veel geluk met het weer en bij terugkomst nog even in de hangmat en na het diner in het pikkedonker om half 10 het strand op voor de wandeltocht op zoek naar schildpadden. We mochten geen camera of zaklamp mee of gebruiken en moesten donkere kleren aan zodat zodra een schildpad aan land komt deze niet omkeert omdat het mensen ziet. Zonder enkel licht aan moesten we vlak langs het zeewater lopen. De toch had iets magisch, iets surrealistisch zoals een amerikaan zei. De tocht was erg zwaar op het zand en het tempo zat er goed in. Na verloop van tijd wennen de ogen steeds meer aan het donker en was het kijken naar schildpadden in zee of sporen uit de zee. Helaas uiteindelijk niks gevonden maar ook deze ervaring zal nooit vergeten worden. Moe en voldaan het bedje in. Morgen de laatste volle dag.

Dag 19: Tortuguero - San Jose
Om half 8 op en na het ontbijt om 9 uur klaarstaan om dit kleine paradijsje te verlaten. Tijdens de boottocht nog enkele roze lepelaars gezien en een met uitsterven bedreigde amerikaanse krokodil. Daarna het enige kleine obstakel welke we deze reis hebben gehad. We moesten nog naar een souvenirswinkel in San Jose en dachten dat deze om 5 uur ging sluiten. Volgens de planning zouden we om 3 uur terug zijn en alle tijd hebben om daar nog heen te gaan maar door onder andere een bezoek aan een bananenfabriekje van Del Monte en het slechte weer rond San Jose werd het 4.15 uur voordat we aankwamen in ons hotel en konden inchecken. Het duurde tevens even voordat we weer de koffers kregen welke we eerder hadden achter gelaten maar bij navraag bleek dat de winkels niet om 5 uur vandaag dicht gingen maar om 7 uur. In de regen op zoek naar het winkeltje van Roger en Nienke maar helaas was de routebeschrijving niet optimaal. We kwamen namelijk terecht in de rosse buurt van San Jose. Nadat we het een straatje verder probeerden kwamen we toch bij een loods terecht met vele kleine souvenirswinkeltjes daatin. Hier werden de laatste souvenirs gekocht en op de weg terug nog even wezen pinnen en vroeg avond eten bij de italiaan waar we eerder voetbal hadden gekeken. Ook ditmaal smaakte het goed en om half 7 terug in het hotel om het vliegtuig in te checken, de spullen te pakken en vroeg het bedje in want morgen stond de wekker om 3 uur.

Dag 20: San Jose - Amsterdam
Om 3 uur op en om 4 uur stonden we klaar om naar het vliegveld te gaan. We werden bij het hotel nog uitgezwaaid door gids Roelien. Het inchecken en het betalen van de vertrekbelasting op het vliegveld ging erg snel. Even wezen ontbijten op het vliegveld en om 6.15 inchecken. Toen begon de grap pas. Een extra controle bij de gate waar van iedere passagier al het handbagage werd gecontroleerd en waar bij andere passagiers het nodige uit de tassen werd gehaald. Na het fouilleren toch op tijd het vliegtuig in. Na een voorspoedige vlucht kwamen we aan in Houston. Door de douane en nog even eten op zijn amerikaans bij wendy's. Doordat ons vliegtuig met vertraging uit Parijs was gekomen vlogen we pas drie kwartier later richting Amsterdam. Dit keer wel optimaal entertainment tijdens de vlucht. Voldoende films te bekijken en om 9 uur nederlandse tijd kwamen we aan in Amsterdam. Afscheid nemen van de medereizigers en even later werd ik welkom geheten door de familie. Een onvergetelijke reis zit erop waar we met een geweldige groep vele ervaringen hebben opgedaan die we nooit zullen vergeten. Als je van natuur houdt is Costa Rica een land waar je geweest moet zijn. Alles is groen en de dieren zijn overal om je heen te vinden, zowel in het wild als gewoon op de terreinen van de lodges. Bij deze wil ik onze reisleidster nog bedanken voor de vele informatie welke zij ons gegeven h eeft en het top regelen en de reisgenoten met welke ik een super tijd heb gehad! De komende tijd de foto's maar eens laten zien aan allen en een fotoboek en fotodvdtje maken.