Hoogtepunt in Whistler
Blijf op de hoogte en volg Davy
05 Juni 2018 | Canada, Whistler
Vancouver. Een stad lijkend op San Fransisco met haar waterfront en New York met haar grote park in de stad. In het geval van Vancouver gaat het hier om Stanley Park wat ligt tussen Vancouver centrum en noord Vancouver. Daarnaast heeft Vanvouver een van de grootste populaties chinezen buiten China. En dat is zeker te zien. We zijn weer op zodra het licht is. In Canada is dat wel heel anders als in Mexico. Waar het in Mexico om acht uur al pikkedonker was zitten we hier om tien uur nog in het licht. Lichamelijk zijn onze lichamen nog steeds niet tot rust gekomen wat zo zijn ongemakken met zich mee brengt. Het temperatuurverschil is dan ook enorm (standaard boven de 30 graden tot 15 graden en regenachtig vandaag in Vancouver) en ondanks dat Shir haar antibiotica kuur heeft afgemaakt blijven de klachten aanwezig. In Nederland maar even direct naar de dokter dus. Tot die tijd passen we ons aan en genieten nog steeds ieder moment. We ontbijten bij Blenz (aanrader!) en huren daarna twee fietsen om een rondje door Stanley Park te maken. Dit park geeft prachtige uitzichten op de stad en is drukbezocht door de lokale bevolking. We beginnen met een bezoek aan het Vancouver Aquarium. In dit mooie aquarium zien we veel vissen uit de diverse gebieden van Canada, uit het Amazone en is er een leuke 4d show over haaien. Toch niet heel erg geschikt voor kinderen, want aan het eind van de film was de zaal half leeg. Na afloop fietsen we naar de totempalen en vervolgen onze weg langs de seawall. We achtervolgen een otter in het water en vinden uiteindelijk een paar Canadese eekhoorns. We zien ook zeemeeuwen zeesterren opeten en komen langs vele fotopunten. Moe en voldaan komen we aan het begin van de middag terug bij het hotel. We herpakken onze koffers en maken ons klaar voor het vervolg van de reis waarbij we morgen op weg naar de bergen gaan.
Maandag 4 juni
Na een goede nachtrust halen we nog enkele boodschapjes en verlaten Vancouver en rijden richting de bergen. We rijden op de Sea to Sky highway. Een echte panoramaroute met aan de linkerkant de zee met enkele inhammen en leuke vissersdorpje en rechts gigantische rotspartijen met af en toe een waterval vanaf de berg en besneeuwde berg toppen. Na een uur rijden komen we aan bij de Brandywine falls. We lopen 500 meter het bos in richting de waterval en ook bij de Alexander falls doen we dit. Om 1 uur komen we aan in Whistler. Ons eerst even oriënteren in dit luxe en schattige bergdorpje. In 2010 werden hier de ski onderdelen gehouden tijdens de Olympische Winterspelen. We lopen dan ook richting Olympic Plaza om een foto te maken bij de ringen en lunchen bij de Longhorn Saloon. Tot enkele weken geleden werd hier nog volop geskied en gesnowboard en momenteel is het een komen en gaan van mountainbikers. Ons hotel Sundial ligt aan de voet van de piste en onze kamer heeft mooi uitzicht op de berg. Wie weet zien we de komende dagen nog een beer lopen op de piste, want we zitten ook midden in beren gebied. Omdat we nog een beetje vroeg waren besloten we om weer twee mountainbikes te huren en een rondje om de golfbaan te fietsen. Op deze golfbaan worden wel eens beren gesignaleerd dus het was goed opletten. Meer dan een schattig eekhoorntje zien we niet. In de avond besluiten we om weer eens toe te geven aan onze grootste passie: sushi. Heerlijk! Maar aan de sushi uit Kaapstad kunnen ze toch niet tippen. Na afloop besluiten we nog even een hele rustige weg te berijden richting het Olympisch park 10 km buiten Whistler. Op de heenweg zien we een roofvogel wegvliegen en op de terugweg trapt Davy ineens vol op zijn rem. We zien een hertje vlak naast de weg. We zijn nog aan het uitzoeken welk type hertje het was maar het bleef rustig haar ding doen terwijl wij in de auto ernaast stonden. En even later het hoogtepunt van de avond. We zagen in de verte twee auto's stil staan en een zwart bolletje. En hoe dichter we bij kwamen hoe groter de zwarte beer werd. Wat een dieren zijn dit toch als je er zo dicht bij bent. Moeder beer stond in de berm rustig te eten en even later zagen we twee kleintjes die in de boom aan het klimmen en spelen waren. Wat super om te zien zeg! Een perfect einde van deze dag!