Beren, beren en beren - Reisverslag uit Whistler, Canada van Davy Stam - WaarBenJij.nu Beren, beren en beren - Reisverslag uit Whistler, Canada van Davy Stam - WaarBenJij.nu

Beren, beren en beren

Blijf op de hoogte en volg Davy

07 Juni 2018 | Canada, Whistler

Vannacht hadden we eindelijk weer een groot bed na al meer dan een week op een twijfelaar geslapen te hebben! Heerlijk! Omdat het vandaag niet al te mooi weer zou worden besloten we om het fietsen even over te slaan en een twee daagse pas voor de gondel aan te schaffen. Hierbij hebben we de mogelijkheid om de Whistler Mountain op te gaan en bovenop de gondel te pakken richting de Blackcomb Mountain. Deze gondel staat bekend als de peak 2 peak gondel. De gondel is de langste gondel te wereld zonder ondersteuning: 3,024 kilometer en heeft een hoogte boven de vallei van meer dan 400 meter. Halverwege de ochtend beginnen we aan ons avontuur en is het vooral voor Shirley erg spannend. De eerste keer in een ski gondel. De tocht duurt 25 minuten en halverwege begint er steeds meer sneeuw op de grond te liggen en het begint ook echt te sneeuwen en hoe hoger we komen hoe harder het sneeuwt! Echt super leuk om te zien! Boven aangekomen is het -3 en sneeuwt het hevig. Dat levert weer mooie foto's op. Helaas zijn de wandelpaden bijna allemaal dicht. Er is slechts 1 wandelpad open en dat is dan ook de zwaarste. We proberen het en komen na een half uur tot de ontdekking dat hij toch te pittig is voor onze huidige conditie. We kunnen wel leuke foto's maken van de sneeuw muren van wel 4 meter hoog. Daarna gaan we met de peak 2 peak gondel naar de overkant. Ook daar zijn helaas alle paden dicht. Zodra we weer terug komen op Whistler Mountain lunchen we boven op de berg en gaan erna terug naar beneden. En terwijl we helemaal alleen in een gondel zitten springt spotter Shirley ineens op. Ze ziet in de verte een beer weg rennen. Daarna is hij even weg en opeens ziet ook Davy ze. Opnieuw een moeder met twee kleintjes en dit keer is het de bruine cinnamon versie. Helaas blokkeren de bomen al snel weer ons zicht maar we zien ze toch weer. Bij terugkomst bij het hotel gaan we direct door naar de hot tub op het dak van het hotel. Voordat we weer op pad gaan eten we nog wat bij de Longhorn saloon en struinen we door de souvenir winkeltjes. Vooral de Céline Dion muziek in alle winkeltjes valt op. In de avond rijden we nog even richting Alexander falls. Ook dit keer zien we een hertje. Een white tailed deer. Het straatbeeld hier in Whistler is wel opvallend. Wij lopen met onze muts en sjaals aan en de Canadezen lopen gewoon in korte broek in deze temperaturen onder de 10 graden. We blijven ons verbazen.

Vandaag wordt het beter weer en we besluiten weer de berg op te gaan. De zon schijnt dit keer en na een bak warme chocolade gaan we weer opnieuw proberen naar boven te lopen. Vandaag komen we tot slechts twintig minuten onder de top. En ondertussen hebben we mooie uitzichten over de bergen om ons heen.  Tijdens de gondeltocht naar beneden ziet Shirley opnieuw een zwarte beer. Dit keer is het er een alleen. We besluiten de rest van de middag het rustig aan te doen. In de avond hebben we weer heerlijk gegeten bij Sushi Village. Dit maal mochten we in een speciale "dojo" eten. Op sokken in een Japans ingericht hokje. Erg leuk! Als we weglopen komen we langs een hall of fame. Allerlei super bekende mensen hebben hier gegeten door de jaren heen. Elvis, Tony Hawk, Val Kilmer, Sylvester Stallone, Bill Gates, Joe Montana om er een aantal te noemen. Na het eten halen we nog een toetje bij Cows. Volgens Readers Digest Canada's lekkerste ijs en lekker was het! Rond acht uur rijden we voor de laatste keer de weg naar het olympisch park. We zien niet zo veel tot de laatste 100 meter van de weg. Ineens zien we aan de linkerkant twee volwassen zwarte beren. Ze lopen op 10 meter afstand in de berm rustig gras te eten. We blijven bijna een half uur staan bij deze geweldige dieren. Vlak voordat we willen omdraaien om terug te rijden zien we aan de andere kant van de weg een cinnamon beer. Dit is nog een jonkie en binnen de minuut rent hij weer weg de bosjes in. Wat een einde van Whistler! We hebben het hier enorm naar ons zin gehad ondanks dat Whistler best een prijzig dorpje is. Morgen is de laatste echte reisdag van de vakantie. We rijden in zes uur door de bergen richting Clearwater. Daar overnachten we 1 nacht voordat we doorrijden naar de Rocky Mountains!