De heenreis - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Davy Stam - WaarBenJij.nu De heenreis - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Davy Stam - WaarBenJij.nu

De heenreis

Door: Davy

Blijf op de hoogte en volg Davy

28 Januari 2023 | Verenigde Staten, Kissimmee

Eindelijk was het zover. Na vier jaar wachten zonder verre reis en een periode met corona en de geboorte van Finn en Vaye stond er een heerlijke reis op het programma naar Florida. Samen met opa en oma verblijven we drie weken lang in een villa welke van alle gemakken is voorzien op het Windsor Hills resort.

Donderdag ochtend om half 6 zijn we opgehaald door een taxi en begon onze reis met een goedgemutste Finn en Vaye. De taxirit was om voordat we het door hadden en ook waren we binnen tien minuten door de douane en was het tijd voor een bakje koffie en een croissantje. De kinderen keken al hun ogen uit bij het zien van alle vliegtuigen en voordat we het wisten kom het boarden beginnen. Tip. Wissel op Schiphol geen geld naar welke buitenlandse valuta dan ook. De berekende koersen zijn erg nadelig. Pin/wissel alleen het noognodige. Na wat opstart problemen bij Vaye (toch natuurlijk wel eng zo een groot vliegtuig voor onze kleine gup) werden we al snel geupgrade naar plekken met meer beenruimte en mochten we zitten waar we wilde om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. De eerste vlucht van Amsterdam naar Newark ging voorspoedig. Afwisselend werd er film gekeken, met de nieuwe tablet gespeeld en een cadeautje geopend. Na ongeveer acht en een half uur vliegen kwamen we met een lichte vertraging aan in Amerika. We moesten ons haasten want we hadden maar een overstap van twee uur en er moest veel gebeuren in deze twee uur. Waaronder met de airtrain en de shuttle naar een ander platform en ook de tweede security rij zorgde voor wat oponthoud. Na aankomst bij de gate mochten we direct al weer gaan boarden. Dit keer een vlucht van slechts twee en een half uur met veel kinderen en Amerikanen met als 1 doel, de pretparkhoofdstad van de wereld Orlando. Vaye had het tijdens de vlucht enorm naar haar zin op schoot bij opa en oma en mama Shirley genoot met volle teugen van de snack boxen. Kwart over vijf Amerikaanse tijd (en 23.15 Nederlandse tijd) kwamen we na een lange reisdag aan in Orlando. Binnen no time stonden we samen met de koffers en de buggys klaar om met de taxi naar Windsor Hills te gaan. Het was tijdens spits tijd erg druk op de weg en drie kwartier later werden we afgeleverd bij onze villa. Helaas werkte de toegangscode tot het huis , welke we via airbnb geboekt hadden, niet en na nog wat heen en weer gemail konden we een half uur later eindelijk in ons huisje. We zijn zo super trots op de kinderen die het zo enorm goed hebben gedaan. Bizar. Om te reizen zijn kinderen echt geen bezwaar. En ook al zullen ze deze reis waarschijnlijk nooit herinneren, op dit moment hebben ze de tijd van hun leven en daar genieten wij alleen maar van. De iHop kwam nog even wat avondeten brengen en moe en voldaan konden we rond 8 uur richting ons nestje.

Om drie uur was het Finn die wakker werd en ander half uur later Vaye. Dit soort tijden zijn we na onze eerdere reizen wel gewend. Normaal was het dan altijd wel wat brak wakker worden maat dit keer waren we allemaal toch wel behoorlijk fris en fruitig en met veel zin om de dag te beginnen. Om 6 uur gingen we dan ook meteen op pad. Na een kwartier lopen kwamen we aan bij de Starbucks en konden we genieten van een heerlijk kopje koffie en een croissantje. Hierna alvast wat eerste boodschappen doen bij de Walmart. Wat zijn dit soort supermarkten toch een feest en vooral voor de kinderen. Die keken hun ogen uit van al dat lekkers en vooral al die keuze. Om tien uur zouden we de auto ophalen bij Hertz maar om 8 uur bij het open gaan van deze locatie gingen we het toch even proberen. Misschien was hij er al en hoefden we niet terug te lopen. En ja hoor. De hyundai oddysey stond al klaar om ons deze reis van de kilometers te voorzien. Ons zwembad bij de villa was bij terugkomst al goed opgewarmd maar toch besloten we om nog een dagje te wachten. Het zou 20 graden worden vandaag en we willen het zo een eerste dag niet te gek maken voor de kinderen. Samen met opa en oma konden ze een middag slaapje doen en gingen Davy en Shirley terug naar de Walmart voor de grote boodschap. Van autostoeltjes (veel goedkoper om deze in de supermarkt te kopen ten opzichte van te huren) tot flamingo's voor in het zwembad, van slingers voor de komende verjaardag van Finn tot liters water en melk en van handtekeningenboekjes tot lintjes om de buggy goed zichtbaar te laten zijn in de pretparken. De grote lijst werd een voor een afgewerkt en na ander half uur konden we met een volle auto weer terug. Boodschappen in Amerika zijn net zo prijzig als in Nederland. Alleen omdat wij drie weken hier zitten kunnen we overal mega verpakkingen van kopen waardoor je uiteindelijk veel goedkoper uit bent. Deze drie weken zullen een mix worden van pretparken (drie parken van Disney, Island of Adventure en Seaworld), buitenshuis eten en gebruik maken van de eigen keuken in de villa. Bij terugkomst waren de vier slaapkoppen wakker en konden we even later door naar Disney Springs. Dit is een plek waar je zeker heen moet als je in deze omgeving bent. Walt Disney World bestaat uit vier pretparken (Magic Kingdom met het kasteel, Epcot met de grote bol en een groot gebied met allemaal landen met daarin attracties, restaurants en entertainment, Hollywood Studios met als hoogtepunt het nieuwe Star Wars gebied en Animal Kingdom waar we vier jaar geleden geweest zijn), twee waterparken en een winkel/uitgaansgebied. Hier zijn veel flagship stores te vinden, veel restaurants en uiteraard de mega Disney winkels. Finn en Vaye hebben we niet eerder zo enthousiast gehad. Van het dansen midden op straat bij aankomst tot het overweldigende aantal speelgoed en knuffels in alle winkels. Na het inkopen van de eerste verjaardags kadotjes (Finn word 1 februari 3 jaar!) besloten we aan te schuiven bij Blaze. Hier konden we zelf pizza's ontwerpen. Heerlijk! Moe en voldaan kwamen we om 6 uur terug in de villa en na een bad konden de kinderen naar bed. Na nog een spelletje was het ook voor de volwassenen tijd om een einde te maken aan de eerste dag Florida. Morgen word het 24 graden en hebben we naast het zwembad niks op de planning. Zondag zullen we richting Magic Kingdom gaan wat meteen het grootste hoogtepunt van de reis zal worden.

• 28 Januari 2023 - 13:12

Brigitte:

• 28 Januari 2023 - 14:44

Ineke:

Zoals ik van jou gewend ben weer een heel leuk verslag.

• 28 Januari 2023 - 14:59

Toni:

Dat worden 3 hele leuke weken........

• 28 Januari 2023 - 15:50

Paul Mansoor:

Leuk verslag Davy

men alles zooo herkenbaar twee x geweest tig jaar geleden geniet ervan fam Stam en kids wat een feestje [e-1f973]

• 28 Januari 2023 - 16:46

Kari Stam:

wat fijn dat de reis zo goed gegaan is. slim ook om opa en oma mee te nemen, dan heb je af en toe even de handen vrij!

Een eigen villa met zwembad de komende weken! ik hoef zeker niet te zeggen\; geniet er maar flink van!

• 28 Januari 2023 - 20:26

Barbara, Mirne En Castor:

• 28 Januari 2023 - 20:27

Barbara, Mirne En Castor:

Heerlijk dat het reizen zo goed gegaan is, de kids blijken lekker flexibel (zolang papa en mama er maar zijn). We wensen jullie ontzettend veel plezier daar!

• 29 Januari 2023 - 08:44

Marcel Stam :

Heel veel plezier allemaal en vooral niet vergeten te genieten

• 29 Januari 2023 - 17:47

Elly Peijnenborg:

Wat leuk om zo mee te genieten van jullie belevenissen in Florida

• 29 Januari 2023 - 17:47

Elly Peijnenborg:

• 30 Januari 2023 - 14:46

Cees:

Veel plezier daar en de groeten aan opa en oma